perjantai 19. heinäkuuta 2013

Kohtaamisia netissä

Tässä tekstissä ei varsinaisesti ole mitään järkeä mutta tämänkaltainen älyttömyys on pakko ikuistaa ennen kuin se katoaa ajan virtaan.

Pelasin muina miehinä 3rd Strike Onlinea tässä päivänä eräänä. Luulin että olen jo nähnyt kaiken mutta ilmeisesti mätkintäpelipiirit ovat sieltä rauhallisemmasta päästä, koska isompia kiukutteluja ei ole näkynyt. Se, että joku välillä ragequittaa tai lähettää jonkun hieman alatyylisen viestin hävitessään matsin, ei ole hirvittävän tavatonta itsessään. Olenpa joskus itsekin ragequitannut (ja mm. tuhonnut yhden peliohjaimen siinä ohessa) mutta koskaan en ole lähettänyt vihaviestejä vastustajalle. Miksikö? No siksi, että häviön syy näkyy aina peilistä. Ei vastustajalla ole sen kanssa mitään tekemistä. Suuttuminen, jopa nettipelihäviön takia, on inhimillistä mutta useimmat meistä tajuavat, että se vika oli sohvan ja ohjaimen välissä eikä siinä että vastustaja oli säälittävä runkkari...

...ja sitten meillä on näitä:

Itse aloitan hyvin usein player-setin Alexilla koska 1) osaan suht hyvin pelata sillä, 2) haluan arvioida yhteyden ja vastustajan tason ennen "let's get dangerous" -vaihetta jolloin yleensä vaihdan vähän parempiin hahmoihin, 3) Alexilla on kiva pelata ja 4) jos pärjään sillä, pärjään about kaikilla hahmoillani, jolloin pystyn vähän rentoutumaan.

No mutta mennäänpä asiaan. Yhteyden laatu näytti punaista heti alkuun, joten otin em. Alexin. Vastustaja pelasi myös suht reilusti ja otti melkoisen alhaisella tasolla tiereissa olevan Chun-Lin. Pelattiin pari matsia, jotka kaikki voitin. Lagi oli huomattavaa mutta ajattelin, että "pelataan nyt, ei tää viel epäpelattava ole". Kolmannen, melko tiukan, matsin jälkeen tuli ensimmäinen viesti:

"fucking lag, got robbed on that one.... :-("

Ei sinänsä mitään ihmeellistä. Olin melko lailla samaa mieltä. Matsi oli tiukka, lagasi vähän ja olisin voinut ihan hyvin hävitäkin sen. En vastannut mitään tässä vaiheessä. Neljännen matsin tämä Chun-sankari sitten onnistui voittamaan ja viestiä tuli:

"Yeah, Fuck you very much! );-j"

Koska olen hilpeä ja hauska kaveri, lähetin vastauksen:

"You're welcome"

Tässä vaiheessa en ajatellut, että yksinkertainen vastaus voisi kaataa niinkin suuren suolapurkin. Jos en väärin muista (olin jokusen kaljan juonut) niin lagiset pelit, ja allekirjoittaneen voitot, jatkuivat samalla kun seuraavia viestejä vaihdettiin. Vastauksena viestiini sain kohtuullisen herrasmiesmäisen:

"Blow me, aswell?"

Jolloin itseänikin alkoi jo hieman hatuttaa. Jatkoin kuitenkin sekä huumori- että faktalinjalla, voitin kuitenkin suurimman osan matseista häviten vain yhden, ja lähetin takaisin:

"From here...
it seemed that you're the one who's sucking ;)"

Vaihdellessamme viestejä pelini jäi jumiin valikkoon ja jouduin poistumaan mutta sen jälkeen tuli yllätyksekseni hieman asiallisempi vastaus:

"Not really, I don't like getting cheated in various rounds by faulty connections as well as losing like anyone else. But it's a game, as lame as it maybe I could careless. But as far as 69ing I'm ready, if you take the offer scrub... );-j"

Vähänpä tajusin tässä vaiheessa, että kaveri ei oikeasti halunnut enää pelata vaan homoseksiä... Luin lähinnä viimeisen rivin että "valmiina ollaan jos uskallat scrubu"... joten naiivina ajattelin että koitetaan uudelleen, menin peliin, loin huoneen ja lähetin vastauksen:

"game crashed but I have a room, bring it if you're up to it."

Vastustajani ei liittynyt peliin mutta sen sijaan loi oman huoneen, ymmärrettävästi paremman yhteyden toivossa, ja lähetti kutsun peliin sekä viestin:

"I doubt the ghetto connection will improve but ok..."

Ajattelin että "tämähän on ihan asiallinen kaveri, mennään peliin". Noh, yhteys ei siitä juuri parantunut ja jatkoin omistusta... "Omistusta"... Vastustajani otti Ryun ja pakitteli eikä tehnyt muuta kuin taunttia. Ensin ajattelin että hän meni vessaan/ovelle/puhelimeen mutta peliä siitä ei tullut. Pistin kaveria sitten pari matsia käkättimeen Urienilla, jonka jälkeen sain seuraavan viestin:

"Feel better about yourself?"

Sillä hetkellä itsellänikin vähän kiehahti. Ok, yhteys ei ollut mikään maailman paras mutta kyseessä oli player matchit! Ja minkä takia kaveri ensinnäkin haastaa ja sitten vielä suostuu pelaamaan, jos ei kiinnosta pelata! Näiden kahden "matsin" jälkeen kaveri poistui pelistä ja lähetti:

"Thank you, it was 'fun' for me too..."

Tämän jälkeen loin itse uuden huoneen ja jäin odottamaan seuraavaa satunnaista vastustajaa. Olin jo päättänyt, että "ei tätä enää" mutta en voinut vastustaa kiusausta ja odotellessani peliseuraa pistin vakioviestini, jonka yleensä pistän pelisession perään (kunhan vastus ei ragequittanut heti ekassa erässä), eli:

"Thanks for playing"

Ei olisi pitänyt... Vastaukseksi tuli suhteellisen suoraviivainen:

"Fuck You."

Koska verta ei vielä valunut sohvalle, ja koska olen melkoinen runkkari, päätin kaivaa nenääni hieman syvemmältä:

"I will later but now I'm playing"

Kaveri vastasi:

"Corny, but I got something you can't plant your lips on..."

ja hetken päästä tuli seuraava viesti:

"Kiss it..."

Jonka liitteenä oli kuva kaverin takapuolesta! (Noh, ei voi tietää onko kyseessä oikeasti sama kaveri vai joku googlehaun tulos... Kuva on tallessa mutta en aio linkata sitä tänne. Käyttöehdot ja sillee...)

Tässä kohtaa aloin tajuta, että homoläppä menee yleensä siinä vaiheessa pahasti pieleen kun toinen on oikeasti homo... Yritin pelastaa tilanteen puhumalla paskaa ja heittämällä vähän "your mama" -tyyppistä juttua:

"so much sodium
over a player match with admittedly quite bad connection. you're not very polite, did you know? what would your mother say if she saw all this?"

Takaisin tuli:

"Lol, I don't fucking care trick."

Minulla oli tässä vaiheessa jo pelit menossa muiden kanssa joten seurasi pieni tauko viestittelyssä. Keksin kuitenkin mielestäni hauskaa läppää joten pistin jonkun ajan päästä vielä takaisin kysymyksen:

"one more question:
is that really your butt?"

Johon sain parikin vastausta:

");-j"
ja
" You like that bubble, eh?"

...Alkoi pelottaa... Kaveri selkeästi haki nettipelistä joitain muita kuin pelikokemuksia. Ensimmäinen viite oli, jälkeenpäin ajateltuna, suhteellisen nöyrä kysymys että "voisinko ottaa vehjettä suuhun". Seuraavaksi ehdoteltiin jo suoraan "kuusysiä", jonka tulkitsin väärin pelin välityksellä tapahtuvaksi "vankilaseksiksi". Sen jälkeen tuli vihjaileva "it was 'fun' for me too", jonka kaiketi oli tarkoitus saada minut tuntemaan itseni likaiseksi raiskaajaksi. Heti kohta tämän jälkeen tulikin jo suoraan rivoa kuvaa viestin liitteenä. Ja viimeisenä niittinä: arvaatteko mikä kaverin PS-nick oli?!

GayFourPay... olisi pitänyt ehkä tajuta....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti